• Img
  MR Glave

  Predstavlja zlatni standard za vizuelizaciju mozga i detekciju patoloških promena u tkivu. Pouzdana je metoda za detekciju i ranih i kasnih promena nakon infarkta, diskretnih plakova kod multiple skleroze, cista i tumora.

 • Img
  MR Glave + MR angiografija

  Predstavlja standardni MR snimak glave koji je dopunjen angiografskim snimkom koji pruža dodatne informacije o krvnim sudovima, kao što su suženja ili proširenja (aneurizme), ali i o vaskularizaciji pojedinih struktura, kao što je tumorsko tkivo.

 • Img
  MR Glave + spektroskopija

  Pregled koji se koristi kod sumnje na maligni tumor. Prikazuje promene u tkivu na hemijskom nivou na osnovu čega je moguće pouzdano odrediti o kom se tipu tumora radi kao i stepen njegove malignosti.

 • Img
  MR Hipofize

  Pregled glave koji je usmeren na hipofizu – žlezdu koja lučenjem hormona kontroliše rad endokrinog sistema organizma. Sastavni deo pregleda je i kontrast.

 • Img
  MR Vrata

  Pregled mekih tkiva vrata, gde je obavezan i kontrast.

 • Img
  MR dojki

  Ovaj pregled pomaže u ranoj dijagnostici cista i različitih vrsta tumora. Sastavni deo pregleda je i kontrast jer pomoću kontrastnog snimanja moguće je precizno određivanje tipa i „stejdžing“ tumora.

 • Img
  MR kičme (jedan segment ili cela kičma)

  U svrhe ovog pregleda kičma je podeljena na tri segmenta – vratnu (cervikalnu - C), grudnu (torakalnu - T) i lumbo-sakralnu kičmu (LS). Segment koji ćete snimati zavisi od lokalizacije patološkog procesa koji želimo da prikažemo. Ova metoda predstavlja zlatni standard za prikazivanje stanja kičmene moždine i njene korenove i njenog odnosa sa koštanim delom kičmenog kanala, kao i sa međupršljenskim diskovima. Takođe prikazuje međupršljenske zglobove.

 • Img
  MR abdomena

  Pregled kojim se vizuelizuju parenhimatozni organi abdomena (jetra, slezina, bubrezi), ali i limfni čvorovi i nadbubrežne žlezde. Sastavni deo pregleda je i kontrast, a za ovaj pregled potrebna je priprema koja podrazumeva da ne jedete niti pijete kafu minimalno četiri sata pre pregleda.

 • Img
  MR abdomena + holangiopankreatografija (MRCP)

  Pregled kao i prethodni, ali dopunjen holangiopankreatografijom kojom se prikazuju žučni putevi u jetri i van nje, kao i pankreatični kanal. Priprema je ista kao i za pregled abdomena.

 • Img
  MR karlice

  Pregled kojim se prikazuju završni deo debelog creva, prostata, mokraćna bešika, materica i njen grlić, jajnici i limfni čvorovi.

 • Img
  Muskuloskeletni sistem

  Obuhvata snimanje jednog zgloba kojim je omogućeno prikazivanje ne samo koštanih struktura, već i mišića, ligamenata i hrskavice, odnosno mekih tkiva. Ova metoda je od neprocenjivog značaja kod planiranja bilo koje vrste ortopedskog tretmana.

 • Img
  MR Enterografija

  Pregled debelog i tankog creva. Neophodna je priprema dan ranije, koja se sastoji u sledećem: laka hrana (supice, dvopek) i biljni čaj za pražnjenje creva tipa bekunis ili slično. Sam pregled traje nešto duže od dva sata sa ukupno tri ulaska u aparat, dok je između ulazaka u aparat potrebno popiti do 2 litre rastvora manitola (koji će biti pripremljen za Vas u ordinaciji). Ovaj pregled u našoj ordinaciji vrši se samo subotom.

 • Img
  MR Kolonografija

  Pregled debelog creva. Neophodna je podjednaka priprema kao za ENTEROGRAFIJU. Ovaj pregled u našoj ordinaciji takođe se vrši samo subotom.